20090817

SEKAT

ARGH...TETIBA RASE SEPERTI MAU MENGAUM..
HIDUP INI KASAR..KERAS..SAKIT..
KERINDUAN KEPADA KEHIDUPAN YANG AMAN. TANPA GUNDAH SESAMA MANUSIA.
SESAMA BERNAFAS.SESAMA BERDIRI.SESAMA HIDUP.SESAMA BERCINTA.

JS YANG DIKALA GUNDAH TIBA MUNCUL INDAH,HILANG BERSAMA GEMBIRANYA HIDUP DENGAN TEMAN SEINDAH ALAM MEREKA YANG MENGGANTIKAN PENAT LELAH BERSAMA WALAUPUN BUKAN UNTUK DIUNGKITI TAPI HANYA PERLU DIHARGAI.DIRI INI TAK PENAH MELUPAKAN WALAU SESAAT.
MUNGKIN HANYA DIKALA SUSAH DAKU INI PERLU ADA.KALA ALAM INI SENANG DAKU DITINGGALKAN BERSAMA SAMPAH..DEBU..DURI DUNIA..SENDIRI.

JS YANG HIDUP DI ALAM SENDIRI..DI DUNIA HANYA DIRINYA YANG TAU.DI DUNIA HANYA BELIAU ADALAH SYURGA.BELIAU YANG MENENTUKAN SEGALA PERJALANAN.KEPENTINGAN DIRI DIUTAMA.TANPA BELAS KASIHAN TERHADAP SI PESALAH YANG TERBANG DI AWANGAN.SESAT DAN SESAK BERSAMA NAFAS SENDIRI YANG TIDAK TENTU YANG MANE YANG BETUL MANA YANG MUNGKAR.SESAK SEBAK MENCARI ERTI DIRI SENDIRI YANG TELAH PUNAH DIMAMAH KEBERSALAHAN YANG ENTAH APA SENDIRI KEKELIRUAN.

KESILAPAN DEMI KESILAPAN MENGHANTUI KEHIDUPAN YANG BELUM PASTI PENGHUJUNGNYA.NUKILAN PERAHAN RASA JIWA HANYA MERUNTUN SEGALA YANG ADA.SEHINGGA KEKUATAN ITU HILANG.HILANG BERSAMA HARGA SEBUAH KEEGOAN YANG SATU PERSATU MENJADI ANGIN DIBAWA MASA.HINGGA KINI BAGAIKAN SERPIHAN CUMA.HILANG DIBUAI MIMPI INDAH SEMALAM.KINI HANYA KENANGAN.